MountainBikePark Javornik

Kot četrto lokacijo Projekta 5 smo obiskali enega najbolj priljubljenih parkov med spustaši - MountainBikePark Javornik blizu Črnega Vrha nad Idrijo. Prva violina parka, Sebastjan Stres, ki trenutno tekmuje na enduro tekmovanjih, je bil odličen vodič po parku. Ko se z dvosedežnico povzpnemo na vrh, nas pred štartom spusta pričaka čudovit razgled na okoliške hribe, nato pa nas različne poti odpeljejo po različnih podlagah - zemlja, skale in korenine se prepletajo skozi atraktivne skoke ter divje zavoje. V parku Javornik ne boste opazili veliko lesenih objektov, saj jih je večina narejena iz zemlje in skal, s tem pa dobimo še boljši občutek povezanosti z naravo. Tisti, ki imate radi zavoje boste zagotovo prišli na svoj račun, saj jih je vsekakor veliko!

Projekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - MountainBikePark Javornik

"Zabavno je bilo voziti s Sebastjanom, saj pozna vsak centimeter parka. Po dolgem času sva ga spet skupaj 'žgala', da je kar letelo po parku! Dobesedno!" je četrti del projekta dobre volje zaključil Jan.

O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji »Bike magazine«.

Poglej si še ostale lokacije Projekta 5:

Single Trail park JamnicaZipline & Bike AdventureFun in Kranjska GoraMountainBikePark JavornikVogel Mountain Bike Park
Projekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Fun in Kranjska GoraProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - Vogel Mountain Bike Park

 

 

SPONZORJI PROJEKTA

Under Armour Zavarovalnica Triglav
Leatt Five Ten Six Six One MTB.si Trgovina Funsports Fitzone Functional Training