Single Trail park Jamnica

Single Trail park Jamnica na Koroškem je bila uvodna lokacija Projekta 5, kjer nas je v Eko Hotelu lepo sprejel Anej Štrucl, ki skupaj z družino ureja kolesarske poti ter skrbi za odlično počutje gostov kateri obiščejo ta čudoviti del Slovenije. Na vožnjo po raznolikih poteh, tako po težavnosti kot tudi po dolžini same poti, se lahko odpravite s svojim kolesom, lahko pa si ga tudi sposodite pri njih. Seveda vas lahko po vseh poteh odpelje tudi inštruktor gorskega kolesarstva, ki vam pomaga z nasveti pri vožnji in pove tudi kakšno zanimivost o okolici po kateri kolesarite. Mi smo se podali kar na pot, katere štart je v neposredni bližini Eko Hotela, in vsebuje spust čez travnik ter skozi gozd med borovnicami. Zaradi mehke podlage v gozdu je vožnja pravi užitek, tako za začetnike kot tudi za tiste bolj zahtevne kolesarje. Za konec smo si ogledali tudi kolesarsko pot, ki vodi skozi podzemlje Pece, speljano po opuščenih rovih nekdanjega rudnika. Vse, kar smo potrebovali za spust s kolesom v temno podzemlje Pece je bila naglavna svetilka. In seveda izkušen vodič, ki nam je kazal pot in skrbel, da se v labirintu rovov nismo izgubili.

Projekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Single Trail park Jamnica

"Obiska Koroške sem se zelo veselil, saj sem verjel ,da ima Anej super poti, kar se je tudi izkazalo za resnično - odlične kolesarske proge v parku Jamnica v čudoviti naravi. Eko Hotel Koroš je na idilični lokaciji, vrhunska pa je tudi vsa domača hrana. Definitivno se bom še vrnil!" je vtise po kolesarjenju strnil Jan.

O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji »Bike magazine«.

Poglej si še ostale lokacije Projekta 5:

Single Trail park JamnicaZipline & Bike AdventureFun in Kranjska GoraMountainBikePark JavornikVogel Mountain Bike Park
Projekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Fun in Kranjska GoraProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - Vogel Mountain Bike Park

 

 

SPONZORJI PROJEKTA

Under Armour Zavarovalnica Triglav
Leatt Five Ten Six Six One MTB.si Trgovina Funsports Fitzone Functional Training