Zipline & Bike Adventure

Bovec z okoliškimi gorami je bila druga destinacija Projekta 5 - tokrat nas je naokoli popeljal Marko Mac Šimenc, za začetek kar na vrh Kobariškega stola. Vzpon s kolesom po makadamski gozdni cesti traja dobro uro in pol, nagrada na vrhu pa je prečudovit razgled vse do morja in nazaj na Julijske Alpe. V dolino nas je vodila kolesarska pot, ki je speljana po stari vojaški poti iz prve svetovne vojne, na kar nas spomnijo nekateri spomeniki ob poti. Po travnikih in v gozdu se izmenjujeta zemlja ter skalnata podlaga, ki predstavlja dodaten izziv za zahtevnejše kolesarje, predvsem v mokrem vremenu, ki je spremljalo tudi nas. Nato pa je sledilo tisto, zaradi česar smo pravzaprav izbrali to destinacijo - zipline s kolesom, ki je letošnja novost v Sloveniji! Jeklena vrv, ki je napeta z ene strani doline na drugo stran in po kateri se skupaj s kolesom preko soteske spustimo na nadaljevanje kolesarske poti na sosednjem hribu. Spust po jeklenici skupaj s kolesom je bil vsekakor vrhunec poti in pravo adrenalinsko doživetje, vsi smo bili navdušeni! Nadaljevanje poti, po kateri smo se z vrha Kobariškega stola spustili za 1.200 metrov nadmorske višine, smo zaključili ob reki Soči, ki je pravi simbol celotne bovške kotline.

Projekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Zipline & Bike Adventure

"Zipline s kolesom je bila odlična izkušnja, saj ponuja veliko zabave in novih užitkov, katerih do sedaj še nisem imel možnosti izkusiti. Zahvalil bi se Macu za odlično vodenje in organizacijo, hvala pa tudi apartmajem Supermjau za prijetno bivanje v osrčju Bovca." je bil ob zaključku drugega dela Projekta 5 navdušen Jan.

O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji »Bike magazine«.

Poglej si še ostale lokacije Projekta 5:

Single Trail park JamnicaZipline & Bike AdventureFun in Kranjska GoraMountainBikePark JavornikVogel Mountain Bike Park
Projekt 5 - Single Trail park JamnicaProjekt 5 - Zipline & Bike AdventureProjekt 5 - Fun in Kranjska GoraProjekt 5 - MountainBikePark JavornikProjekt 5 - Vogel Mountain Bike Park

 

 

SPONZORJI PROJEKTA

Under Armour Zavarovalnica Triglav
Leatt Five Ten Six Six One MTB.si Trgovina Funsports Fitzone Functional Training